Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Општина Новаци ги презентираше резултатите од буџетскиот процес Печати Е-пошта
Петок, 02 Октомври 2015 12:10
Novaci 6-WEBПоследователната сесија од буџетскиот форумски процес, на која се презентираше прегледот на реализација на буџетот за 2015 година, се одржа на 23 септември во општинската сала. Оваа сесија направи статистички преглед на реализација на проектите што ги изгласаа граѓаните во буџетот, како и процентот на извршување на буџетот за 2015.
Повеќе...
 
Жителите на Новаци приоретизираа 24 проекти во буџетот за 2015 година Печати Е-пошта
Петок, 26 Декември 2014 08:49

Novaci V-WEBЖителите на општина Новаци приоретизираа 24 проекти од осум буџетски програми што локалната самоуправа ќе ги испланира во буџетот за 2015 година.

Повеќе...
 
Форумот во Новаци разгледуваше четири програми Печати Е-пошта
Петок, 05 Декември 2014 14:22
Novaci-WEBЧетири буџетски програми разгледуваше форумот во Новаци на четвртата форумска сесија, што се одржа на 1 декември, во присуство на 73 жители на општината.
Повеќе...
 
Форумот во Новаци разгледуваше 4 буџетски програми Печати Е-пошта
Вторник, 25 Ноември 2014 15:40
Novaci 5 III - WEBРасходниот буџет во четири буџетски програми беше темата на третата сесија од буџетскиот форум во општина Новаци, што се одржи на 24 ноември, во присуство на 80-тина жители на општината.
Повеќе...
 
Форумот во Новаци за општинските приходи Печати Е-пошта
Петок, 21 Ноември 2014 15:59
Novaci II - WEBВтората форумска сесија во општина Новаци се одржа на 17 ноември, во присуство на 82 жители на општината, кои дискутираа за приходите и можноста за зголемување на општинскиот буџет во рамки на буџетскиот форумски процес.
До крајот на оваа година ќе се одржат уште три сесии со цел и граѓаните со свои предлози да се вклучат во креирањето на буџетската политика на општина Новаци за 2015 година.
Повеќе...
 
Буџетски форум во општина Новаци Печати Е-пошта
Среда, 12 Ноември 2014 13:49
Novaci 17 - WEBОпштина Новаци, која за прв пат годинава спроведува буџетски форум, на 10 ноември ја одржа првата форумска сесија, во присуство на околу 100 жители на општината.
Целта на форумот е планирање на буџетот на општината за 2015 година во  согласност на потребите на жителите на Новаци, со што оваа општина добива можност на транспарентен начин да ги утврди приоритетите на жителите и согласно тоа да го испланира трошењето на општинските средства.
Повеќе...
 
Јавно претпријатие на Могила и Новаци – проект на жителите на двете општини Печати Е-пошта
Четврток, 01 Април 2010 14:26
“Активно јавно претпријатие на Могила и Новаци“ е проектот што го избраа жителите на овие две општини во рамки на програмата “Форуми во заедницата“ и првиот меѓуопштински Форум што се одржа во двете општини.sedma_sesija_mogila_novaci-1.jpg

Повеќе...
 
Презентирани предлог-буџетите во Могила Новаци Печати Е-пошта
Петок, 26 Февруари 2010 14:41
Шестата форумска сесија од меѓуопштинскиот Форум во општините Могила Новаци  се одржа на 22 февруари, во општина Новаци.

Повеќе...
 
Презентации на предлог-проектите во Могила Новаци Печати Е-пошта
Вторник, 26 Јануари 2010 11:28
mogila_novaci-petta_sesija.jpgОколу 115 жители на општините Могила и Новаци присуствуваа на петата форумска сесија, што во рамки на програмата “Форуми во заедницата“ се одржа на 25 јануари во ресторанот “Колта“ во Могила.
Повеќе...
 
Предлог-решенија на третата сесија Могила-Новаци Печати Е-пошта
Среда, 25 Ноември 2009 12:31

mogila_novaci-treta_sesija.jpgТретата форумска сесија, во присуство на 106 жители од општините Ногила и Новаци се одржа на 23 ноември, во ресторанот „Колта“ во село Могила.

 

Повеќе...
 
Идентификување на проблемите во Могила-Новаци Печати Е-пошта
Среда, 28 Октомври 2009 12:15
mogila_novaci.jpgИдентификување и дефинирање на проблемите во рамки на темата Собирање смет, беше тема на втората форумска сесија што се одржа во општинската сала во село Новаци, во присуство на 104 жители од двете општини.
Повеќе...
 
Прва сесија во Могила-Новаци Печати Е-пошта
Четврток, 01 Октомври 2009 11:46
mogila_novaci_1.jpgПрвата форумска сесија на меѓуопштинскиот форум, што за прв пат се одржува во општините Могила и Новаци, се одржа на 29 септември, во ресторанот “Колта“ во Могила, во присуство на 151 жител на општините Новца и Могила.
Повеќе...
 


Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom