Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Печати Е-пошта
Понеделник, 27 Март 2017 12:54

Berovo 6-1 WEBШестата форумска сесија во општина Берово се одржа на 17 февруари, во присуство на околу 50 жители на општината. Целта на сесијата беше да се сублимираат постигнатите резултати од форумскиот процес што се одвиваше кон крајот на 2016 година.

Повеќе...
 
Печати Е-пошта
Понеделник, 19 Декември 2016 10:44
Berovo 5-WEBОпштина Берово ја одржа петтата форумска сесија во рамки на буџетскиот форумски процес на 7 декември, во присуство на околу 55 жители на општината. Форумот, на оваа сесија, приоретизираше буџетска програма за 2017 година - Програмата за изградба на водоводи и канализации, од вкупно шест буџетски програми, како и 27 проекти.
Повеќе...
 
Печати Е-пошта
Вторник, 06 Декември 2016 15:10
Berovo 4 1-WEBОпштина Берово ја одржа четвртата форумска сесија од буџетскиот форумски процес на 23 ноември, во присуство на околу 80 жители. Форумот дискутираше за расходите  за локални улици и патишта, урбанистичко планирање и култура и спорт на општина Берово за 2017 година, расходите  по Програма за изградба на водоводи и канализации во Општина Берово за 2017 година, расходи по Програма за социјална заштита  и расходи по Програма за локален економски развој во Општина Берово за 2017 година.  
Повеќе...
 
Печати Е-пошта
Вторник, 15 Ноември 2016 12:25
Berovo 3 3-WEBОпштина Берово ја одржа третата форумска сесија на 9 ноември, во присуство на 80 жители на општината. Форумот дискутираше за расходите по три буџетски програми – за Изградба на локални патишта и улици, за Урбанистичко планирање и за Култура и спорт, согласно кои жителите дадоа околу 20-тина предлози и идеи.
Повеќе...
 
Печати Е-пошта
Четврток, 27 Октомври 2016 12:49
Berovo 2 2-WEBОпштина Берово ја одржа втората форумска сесија од буџетскиот процес на 26 октомври, во просториите на ОСУ “Ацо Русковски“, каде се продолжи со работа на шестте работни маси. На почетокот на форумот се направи преглед на претходната сесија по што од страна на претставник на работната група беа презентирани приоритетите дефинирани на првата форумска сесија. 
Повеќе...
 
Печати Е-пошта
Петок, 14 Октомври 2016 10:54
Berovo 4-WEBПрвата форумска сесија од буџетскиот процес во општина Берово се одржа на 12 октомври во присуство на 82 жители на општината. Форумот го презентираше процесот на буџетирање на општината, а ја формираше и структурата на форумот преку шест работни маси согласно буџетските програми – Животна средина, Образование (две работни маси), Спорт, култура и социјална заштита, Противпожарна заштита и Општинска администрација.
Повеќе...
 
Печати Е-пошта
Четврток, 22 Декември 2011 15:05
5_berovo_4_-_golema.jpg
Повеќе...
 
Печати Е-пошта
Петок, 02 Декември 2011 13:29
sesija_berovo_-_2-golema_1.jpg
Повеќе...
 
Печати Е-пошта
Петок, 02 Декември 2011 13:28
   Расходниот дел од буџетот на општина Берово беше главна тема на Форумот што се одржа на 2 ноември во холот на ОСУ “Ацо Русковски“, во присуство на 91 жител на општината.
Повеќе...
 
Печати Е-пошта
Петок, 02 Декември 2011 13:24
  Планираните и реализираните приходи и расходи на општина Берово се презентираа на втората сесија од Форумот, што општина Берово самостојно го организира, со поддршка на процесот од страна на Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC).
  
Повеќе...
 
Печати Е-пошта
Петок, 02 Декември 2011 13:10
sesija_berovo_3-golema.jpg
Повеќе...
 
Печати Е-пошта
Вторник, 24 Август 2010 12:55
berovo-web-golema.jpgРеконструираниот дел на улицата “Маршал Тито“ во Берово, проект што го избраа жителите на општината во рамки на програмата “Форуми во заедницата“, беше пуштен во употреба в понеделник (23 август), во присуство на бројни граѓани.
Повеќе...
 
Печати Е-пошта
Петок, 20 Ноември 2009 12:12
Партерно уредување на централното градско подрачје-Плоштад Димитар Беровски е проектот што го избраа жителите на Берово, на петтата форумска сесија што се одржа на 18 ноември, во ресторанот Ловен Дом.
Повеќе...
 
Печати Е-пошта
Петок, 06 Ноември 2009 11:56
Вкупно 99 жители присуствуваа на четвртата форумска сесија што на 4 ноември се одржа во ресторанот Ловен Дом, во Берово, во рамки на програмата “Форуми во заедницата“.
Повеќе...
 
Печати Е-пошта
Петок, 23 Октомври 2009 01:44
Третата форумска сесија во општина Берово се одржа на 21 октомври, во ресторанот Ловен дом во присуство на 67 жители на општината.berovo-budzetski.jpg
Повеќе...
 


Страница 1 од 2

Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom