Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Форумот во Кочани избра приоритетна програма и проекти за 2017 Печати Е-пошта
Понеделник, 19 Декември 2016 13:17
Kochani V 3-WEBПеттата форумска сесија од буџетскиот форумски процес во општина Кочани се одржа на 14 декември, во присуство на над 100 жители на општината. Форумот, на сесијата, приоретизираше буџетска програма за реализација за наредната година – Изградба на фекална канализација во општина Кочани, од вкупно 14 буџетски програми, како и 30 проекти.
Повеќе...
 
Форумот во Кочани дискутираше за четири буџетски програми Печати Е-пошта
Петок, 09 Декември 2016 11:02
Kochani 4 1-WEBЧетвртата форумска сесија од буџетскиот форумски процес во Кочани се одржа на 29 ноември, во присуство на 100 жители на општината. Форумот дискутираше за четири буџетски програми согласно кои се презентираа расходите за наредната година – програмите за Изградба и реконструкција на улици и патишта, за Уредување на просторот во руралните подрачја, за Противпожарна заштита, и за Социјална и детска заштита.
Повеќе...
 
Форумот во Кочани дискутираше за пет буџетски програми Печати Е-пошта
Недела, 20 Ноември 2016 11:05
Kochani 3 5-WEBТретата форумска сесија од буџетскиот форумски процес во Кочани се одржа на 16 ноември, во присуство на 90 жители на општината. Форумот дискутираше за пет буџетски програми согласно кои се презентираа расходите за наредната година – програмите за Уредување на градежно земјиште, за Култура, за Изградба на водоводна мрежа, за Изградба на фекална канализација, и за Развој на спортот.
Повеќе...
 
Форумот во Кочани дискутираше за приходите за 2017 Печати Е-пошта
Четврток, 03 Ноември 2016 13:59
Kochani 2 3-WEBОпштина Кочани ја одржа втората форумска сесија на 1 ноември, во присуство на околу 100 жители во општината. Учесниците, на оваа сесија, беа информирани за планираните и реализирани приходи до септември оваа година, како и за планираните приходи на општината за 2017 од страна на претставник на општинската администрација.
Истовремено, беше презентирана и листата на приоритети за развој на општината за наредната година, изготвена според предлозите на граѓаните од првата форумска сесија, согласно која од 33 предлози 32 беа прифатени и вклучени во буџетот на општината.
Повеќе...
 
Прва сесија од буџетскиот форум во Кочани Печати Е-пошта
Вторник, 11 Октомври 2016 10:15
Kochani 3-WEBБуџетскиот форум во општина Кочани започна да се спроведува на 6 октомври со одржување на првата форумска сесија во присуство на околу 150 жители на општината. Форумскиот процес ќе се одржува наредните неколку месеци со цел подготовка на општинскиот буџет за 2017 година заедно со граѓаните.Форумот се структуираше во 10 работни маси формирани согласно буџетските програми на кои жителите ќе дискутираат и предлагаат проекти и идеи согласно своите интереси и потреби во локалната заедница.
Повеќе...
 
Презентација на 6 предлог-проекти во Кочани и Пробиштип Печати Е-пошта
Среда, 26 Декември 2012 11:03
probishtip_kochani_5-golema.jpg
Повеќе...
 
Презентирани 12 концепт-проекти во Пробиштип и Кочани Печати Е-пошта
Петок, 23 Ноември 2012 14:25
probishtip_kochani-golema.jpg
Повеќе...
 
Групирање на решенија на форумот во Пробиштип и Кочани Печати Е-пошта
Четврток, 25 Октомври 2012 15:41
probishtip_kochani_1-golema.jpg
Повеќе...
 
Пробиштип и Кочани на меѓупштински форум Печати Е-пошта
Вторник, 09 Октомври 2012 12:05
probistip_kocani-golema.jpg
Повеќе...
 
Форумот ги избра инфраструктурните проекти за Кочани Печати Е-пошта
Понеделник, 20 Јули 2009 05:18
sliki_kocani-2-naslovna.jpgЖителите на општина Кочани, на последната, седма сесија во рамки на програмата “Форуми во заедницата” избраа три проекти чија главна цел е Инфраструктурно уредување на градот и околните населени места.
Повеќе...
 
Шеста форумска сесија во Кочани Печати Е-пошта
Понеделник, 25 Мај 2009 02:42
  Шестиот Форум во рамки на програмата “Форуми во заедницата“ се одржа на 21 мај во ОУ “Кирил и Методиј“, во присуство на околу 80 жители на општина Кочани.
Повеќе...
 
Презентирани резимеата на 13 проекти Печати Е-пошта
Понеделник, 27 Април 2009 12:23
    Петтата сесија во рамки на програмата “Форуми во заедницата“ се одржа на 23 април, во холот на ОУ “Св. Кирил и Методиј“, во присуство на околу сто граѓани.petta_sesija_kocani-1.jpg
Повеќе...
 
Презентирани 12 предлог-проекти во Кочани Печати Е-пошта
Четврток, 05 Март 2009 12:35
    Околу 140 жители на општина Кочани присуствуваа на четвртата форумска сесија, што во рамките на програмата “Форуми во заедницата“, се одржа на 19 февруари во ОУ “Св.Кирил и Методиј“.cetvrta_sesija_kocani_1.jpg
Повеќе...
 
Утврдување на предлог-решенија во Кочани Печати Е-пошта
Недела, 01 Март 2009 17:42

  treta_sesija-kocani.jpgТретата форумска сесија, во присуство на 103 жители на општина Кочани, се одржа на 29 јануари во ОУ “Св.Кирил и Методиј“, каде граѓаните ги утврдуваа предлог-решенијата во согласност со темата “Инфраструктурно уредување на градот и околните места“.

Повеќе...
 
Идентификација на проблемите во Кочани Печати Е-пошта
Недела, 28 Декември 2008 14:26
  Вкупно 125 жители на општина Кочани учествуваа на втората форумска сесија што се одржа на 17 декември во просториите на ОУ “Св.Кирил и Методиј“, во општина Кочани.
Повеќе...
 


Страница 1 од 2

Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom