Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Објектот на гимназијата – најприоритетен за Дебарчани Печати Е-пошта
Четврток, 22 Декември 2011 15:07
5_debar_-_golema.jpg
Повеќе...
 
Во Дебар се дебатираше за приходите и расходите на општината Печати Е-пошта
Вторник, 25 Октомври 2011 15:25
debar_vtora.jpg
Повеќе...
 
Дебарчани го избраа проектот “Довршување на булеварот Илириа“ Печати Е-пошта
Сабота, 05 Декември 2009 11:47
“Завршување на булеварот Илириа“ е проектот што го избраа жителите на Дебар на петтата форумска сесија се одржа на 2 декември, во ресторанот “Пенестија“ во општината.
Повеќе...
 
Четврт Форум во Дебар Печати Е-пошта
Сабота, 14 Ноември 2009 11:45
Четвртата форумска сесија во Дебар, во рамки на програмата “Форуми во заедницата“, се одржа на 12 ноември, во ресторанот “Пенестија“.
Повеќе...
 
Трет Форум во Дебар Печати Е-пошта
Понеделник, 02 Ноември 2009 01:28
 Презентации на буџетските расходи беа една од темите на третата форумска сесија во општина Дебар, што во рамки на програмата “Форуми во заедницата“ се одржа на 29 октомври, во ресторанот Пенестија.debar_budzetski-7.jpg
Повеќе...
 
Презентирани приоритетите на општината Печати Е-пошта
Недела, 18 Октомври 2009 01:25
Втората форумска сесија во Дебар, се одржа на 15 октомври, во ресторанот Пенестија, во присуство на 117 граѓани од општината.debar_budzetski-5.jpg
Повеќе...
 
Прв буџетски Форум во Дебар Печати Е-пошта
Недела, 11 Октомври 2009 01:14

Првата форумска сесија во општина Дебар, каде за прв пат се спроведува буџетскиот форум во рамки на програмата “Форуми во заедницата“, се одржа на 8 октомври во ресторанот Пенестија, во присуство на 184 жители на општината.debar_budzetski-4.jpg

Повеќе...
 
Избрани проектите од програмaта “Форуми во заедницата“ Печати Е-пошта
Среда, 10 Декември 2008 23:31

   Над 150 Дебарчани учествуваа на шестата сесија од програмата ,,Форуми во заедницата ,, на која со својот глас ги избраа трите проекти што ќе бидат финансирани со шест милиони денари, средства од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) како и локалната самоуправа на Дебар со два милиони денари.sesta_sesija_debar.jpg

Повеќе...
 
Петта сесија во Дебар - поддршка на понудените проекти Печати Е-пошта
Понеделник, 27 Октомври 2008 18:12
   Околу 100 граѓани учествуваа на Петтата форумска сесија во рамки на програмата “Форуми во заедницата“, што се одржа на 24 октомври во Домот на културата во Дебар.
Повеќе...
 
Презентирани десетте идејни решенија во Дебар Печати Е-пошта
Среда, 17 Септември 2008 21:45

   Четвртата сесија од програмата “Форуми во заедницата“ се одржа во петокот на 12 септември, во ресторанот “Пенестија“ при Центарот за култура во Дебар, каде учествуваа над 130 Дебарчани.debar_certvrta_sesija-1.jpg

Повеќе...
 
Трета форумска сесија во Дебар Печати Е-пошта
Вторник, 15 Јули 2008 03:22

 Во Дебар, во просториите на ОУ “Братство Единство“, во петокот, на 4 јули се одржа Третата форумска сесија во рамки на програмата “Форуми во заедницата“ на која учествуваа околу 100 Дебарчани.

Повеќе...
 
Работните групи ги утврдија проблемите во образованието во Дебар Печати Е-пошта
Среда, 11 Јуни 2008 15:26
       Втората форумска сесија во рамки на Програмата “Форуми во заедницата“ на која учествуваа над 100 учесници се одржа во петокот, на 6.јуни, во ресторанот “Пенестија“.
    Преставниците на четири работни групи кои беа формирани во првата сесија, пред присутните ги изнесоа евидентираните проблеми во сферата на образованието во општината Дебар.debar-vtora_sesija-11.jpg
Повеќе...
 
Евидентирани главните проблеми во образованието во Дебар Печати Е-пошта
Понеделник, 12 Мај 2008 15:17
      Во ресторанот „Пенестија„ при Домот за култура во Дебар, во петокот на 9.мај, се одржа Првата форумска сесија во рамки на Програмата “Форуми во заедницата“ на која учествуваа над 80 Дебарчани.
    По воведните објаснувања што ги изнесе модераторот Игор Тасевски на Форумот кој работеше на десет работни маси / спорт, екологија, иднина, образование и едукација,образование, основно образование, средно образование, култура, младина, локална администрација/, беа евидентирани главните проблеми во сферата на образованието што на Нултата сесија беше избрана од страна на граѓаните.
Повеќе...
 
Почеток на Програмата „Форуми во заедницата“ во Општина Дебар - Образованието приоритет за дебарчани Печати Е-пошта
Среда, 09 Април 2008 16:23
img_0967.jpgНа првата форумска сесија што во рамките на Програмата „Форуми во заедницата“ се одржа во Дебар, граѓаните на ова општина одлучија дека образованието е приоритет за оваа општина. Во следните месеци низ структурирани дискусии тие ќе ги идентификуваат проблемите во образованието во нивната општина и ќе развиваат проекти за нивно надминување. За проектите е обезбеден фонд од 8 милиони денари, од кои  6 милиони се обезбедени од Швајцарската агенција за развој и соработка, а 2 милиони денари од буџетот на Општина Дебар.
 
Повеќе...
 


Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom