Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Општина Карбинци ја одржа последователната форумска сесија Печати Е-пошта
Четврток, 06 Октомври 2016 12:12
Karbinci 1-WEBОколу 50 жители на општина Карбинци учествуваа на последователната форумска сесија што се одржа на 4 октомври, во село Крупиште. Форумот ги информираше граѓаните за резултатите од процесот и реализацијата на буџетот за 2016 година, со акцент на приоритетите, но и на останатите проекти и дадените препораки до општината.
Повеќе...
 
Форумот во Карбинци гласаше за 31 проект за 2016 Печати Е-пошта
Петок, 18 Декември 2015 11:03
Karbinci 3-WEBПеттата форумска сесија од буџетскиот форум во општина Карбинци се одржа на 16 декември, во присуство на 50-тина жители на оваа општина. Форумот приоретизираше 31 проект во рамки на осум буџетски програми.
Повеќе...
 
Карбинци за четири предлог-буџетски програми за 2016 Печати Е-пошта
Среда, 02 Декември 2015 11:10
Karbinci 4-WEB 1Четвртата форумска сесија од буџетскиот форумски процес во општина Карбинци се одржа на 25 ноември, во присуство на 46 жители. Форумот дискутираше за четири предлог-буџетски програми за наредната година: Изградба на канализациони системи, Паркови и зеленило (капитални расходи), Спорт и рекреација и Заштита на животна средина и природата.
Повеќе...
 
Карбинци за расходите по четири предлог-буџетски програми Печати Е-пошта
Понеделник, 23 Ноември 2015 12:34
Karbinci 5-WEBВкупно четири предлог-буџетски програми разгледуваа жителите на Карбинци, на третата форумска сесија што се одржа на 18 ноември, во присуство на 40-тина учесници. Форумот дискутираше за расходите по следниве буџетски програми - Урбанистичко планирање, Одржување и заштита на локални патишта и улици, Изградба и реконструкција на локални патишта и улици и Изградба на системи за водоснабдување. 
Повеќе...
 
Форумот во Карбинци дискутираше за приходите на буџетот Печати Е-пошта
Понеделник, 26 Октомври 2015 15:01
Karbinci 4-WEBВтората форумска сесија од буџетскиот форумски процес во општина Карбинци се одржа на 14 октомври, во присуство на 50 жители на општината.
Учесниците на форумот се информираа за реализираните приходи за 2015 година и планираните приходи и расходи за 2016 година, и дискутираа за можностите за зголемување на приходите со свои идеи и предлози.
Повеќе...
 
Карбинци за прв пат спроведува буџетски форум Печати Е-пошта
Среда, 30 Септември 2015 13:29
Karbinci 6-WEBПрвата сесија од буџетскиот форумски процес во Карбинци се одржа на 29 септември, во присуство на 65 жители на општината. Буџетскиот форум, којшто за прв пат се спроведува во оваа општина, има за цел планирање на општинскиот буџет за 2016 година во консултација со граѓаните. 
Повеќе...
 
Избрани три проекти на последната сесија во Карбинци Печати Е-пошта
Понеделник, 15 Декември 2008 17:40
   “Урбано уредување“, “Детски игралишта“ и “Мали спортски терени“, проект што ќе се реализира со дополнителен буџет од општината, се проектите што жителите на Карбинци ги избраа на шестата и последна форумска сесија, што се одржа во неделата (14 декември), во ОУ Страшо Пинџур.sesta_sesija_karbinci.jpg
Повеќе...
 
Четврта сесија во Карбинци-презентација на предлог-проекти Печати Е-пошта
Недела, 02 Ноември 2008 12:17
    Презентации на четири предлог-проекти со предлог-буџети се одржаа на Четвртата форумска сесија што во присуство на 63 жители се одржа во О.У.“Страшо Пинџур“, во општина Карбинци.
Повеќе...
 
Втора форумска сесија во општина Карбинци Печати Е-пошта
Вторник, 02 Септември 2008 00:55

   Вкупно 45 жители на Карбинци присуствуваа на Втората форумска сесија што се одржа на 22 јуни, во салата на О.У. “Страшо Пинџур“, а во рамки на програмата “Форуми во заедницата“.

Повеќе...
 
Презентација на предлог-проектите во Карбинци Печати Е-пошта
Вторник, 02 Септември 2008 00:51

   Презентација на пет предлог-проекти одржаа претставници на работните групи на Третата форумска сесија во општина Карбинци што се одржа на 13 јули во О.У. “Страшо Пинџур“ во присуство на 41 жител на општината.treta_sesija_karbinci_-_21.jpg

Повеќе...
 
Карбинчани ги дефинираа проблемите во урбаниот развој Печати Е-пошта
Петок, 25 Април 2008 15:41
     Учесниците во програмата ,,Форуми во заедниците,, во општината Карбинци, на Првата форумска сесија што се одржа во средата (23.04.2008) ги анализираа проблемите кои во општината се јавуваат во областа ,,Урбан развој,,. Токму таа област на нултата сесија беше одредена како приоритетна во реализацијата на проектот, и за неа се разговараше на работните маси (образование, здравство, екологија, земјоделие, локална самоуправа, бизнис).karbinci_napravena1.jpg
Повеќе...
 
Карбинчани се одлучија за урбаниот развој Печати Е-пошта
Понеделник, 14 Април 2008 13:14
По договорните состаноци и информативната сесија, во четвртокот се одржа и Нултата сесија од програмата Форуми во заедницата, во општината Карбинци. Сесијата се одржа во салата на ОУ ,,Страшо Пинџур,, а присутните ги поздравија Ибрахим Мехмети, национален програмски координатор на програмата, Димче Митрески, раководител на одделението за развој во МЦМС и координатор на програмата на заедницата во општина Карбинци, како и градоначалникот на Карбинци, Борис Гаврилов.
 
Повеќе...
 


Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom