Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Избран проектот „Реконструкција на делови од улици во Општина Чашка, дел и за „Чеплес“ Печати Е-пошта
Четврток, 11 Декември 2008 00:38

   Жителите на Општина Чашка одлучија дека најдобар начин да се потрошат четирите милиони денари, средства од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) и локалната самоуправа е за реконструкција на улици и патишта во општината.sesta_sesija_caska.jpg

Повеќе...
 
Дофинализирање на предлог-проектите во општина Чашка Печати Е-пошта
Среда, 01 Октомври 2008 02:34

   Презентации на четири предлог-проекти се одржаа на Четвртата форумска сесија што во рамки на програмата “Форуми во заедницата“ се одржа во петокот (26.09) во ОУ “Рајко Жинзифов“ во присуство на околу 30 жители на општината.cetvrta_sesija_caska-11.jpg

Повеќе...
 
Презентација на предлог-проектите на Третата сесија во Чашка Печати Е-пошта
Понеделник, 14 Јули 2008 21:41

   Презентација на четири предлог-проекти одржаа претставници на работните групи на Третата форумска сесија во општина Чашка што се одржа во средата (09.07.2008), во ОУ “Тодор Јанев“ во присуство на околу 40 жители.treta_sesija_caska-11.jpg

Повеќе...
 
Втора форумска сесија во општина Чашка Печати Е-пошта
Понеделник, 14 Јули 2008 20:38

   Околу 60 жители на општина Чашка присуствуваа на Втората форумска сесија што се одржа во четвртокот, 12 јуни, во просториите на  ОУ Тодор Јанев, во рамки на програмата “Форуми во заедницата“.caska_vtora_sesija_-_1.jpg

Повеќе...
 
Изградба на објекти – еден од утврдените проблеми во Чашка Печати Е-пошта
Понеделник, 12 Мај 2008 14:42
    Уредувањето на јавните површини и реконструкција и изградба на објекти од јавен карактер се двете теми на кои жителите на oпштина Чашка во наредните форумски сесии ќе дебатираат и ќе ги допрецизираат точните проблеми.
    Ова како заедничка констатација беше решено на првата сесија во рамките на проектот ,,Форуми во заедницата,, што го спроведува Центарот за институционален развој (ЦИРА), а финансиски е поддржан од Швајцарската агенција за соработка и развој (СЦД) и општината.caska_prva_sesija-1.jpg
Повеќе...
 
Просторно и комунално уредување – приоритет за жителите на Чашка Печати Е-пошта
Понеделник, 14 Април 2008 12:54
Програмата “Форуми во заедницата“, во петокот во општина Чашка, ја одржа првата форумска сесија на која присуствуваа околу 90 граѓани од вкупно 42 населени места, дел од општината.
Жителите, кои дебатираа во просториите на ОУ „Тодор Јанев“, се запознаа со програмската динамика, нејзиното значење, но и можноста за нивно активно вклучување во процесот на донесување на одлуки за проекти од витално значење за општината.
 
Повеќе...
 


Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom