Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Пробиштип
Општина Пробиштип ги утврди приоритетите за буџетот за 2017 Печати Е-пошта
Вторник, 06 Декември 2016 13:25
Probishtip 5 5-WEBПеттата форумска сесија од буџетскиот форумски процес во општина Пробиштип се одржа на 1 декември, во присуство на 78 жители. Форумот приоретизираше 25 проекти и пет буџетски програми за наредната, 2017 година.
Повеќе...
 
Форумот во Пробиштип дискутираше за три буџетски програми Печати Е-пошта
Вторник, 15 Ноември 2016 11:03
Probishtip 4 3-WEBЧетвртата форумска сесија во општина Пробиштип се одржа на 10 ноември, во присуство на 90 жители на општината. Форумот, на кој присуствуваше и амбасадорката на Швајцарија во Република Македонија н.е. Сибил Сутер Техада, раазгледуваше три предлог-буџетски програми - Предлог-програмите за уредување на градежно земјиште, Предлог -програмата за изградба на други комунални објекти, инвестиции и одржување на урбана опрема, како и Предлог програмата за изградба на спортска инфраструктура. 
Повеќе...
 
Форумот во Пробиштип дискутираше за четири програми Печати Е-пошта
Вторник, 01 Ноември 2016 09:19
Probishtip 3 3 - WEBТретата форумска сесија во општина Пробиштип се одржа на 27 октомври во присуство на 90 жители на општина Пробиштип. Претставник на работната група, на почетокот на сесијата, ја презентираше анализата на предлозите за зголемување на приходите во општинскиот буџет што учесниците на форумот ги дадоа на претходната сесија. 
Повеќе...
 
Форумот во Пробиштип дискутираше за општинските приходи Печати Е-пошта
Петок, 14 Октомври 2016 09:45
Probishtip 6-WEBВтората форумска сесија од буџетскиот форум во Пробиштип се одржа на 13 октомври, во присуство на 79 жители на општината. На сесијата се разговараше за приходите на општината односно се направи преглед на планираните и реализираните приходи на општината заклучно со месец септември годинава, по што следуваше дискусија од страна на граѓаните. 
Повеќе...
 
Форумот во Пробиштип за реализираните проекти во 2016 Печати Е-пошта
Петок, 30 Септември 2016 10:19
Probishtip 7-WEBОпштина Пробиштип ја одржа последователната форумска сесија од буџетскиот форум на 29 септември, во присуство на 100 жители на општината. Форумот ги презентираше реализираните проекти што граѓаните ги утврдија како приоритетни за 2016 година, како и вкупната реализација на буџетот за 2016 година по буџетски програми. 
Повеќе...
 
Форумот во Пробиштип приоретизираше 25 проекти Печати Е-пошта
Петок, 25 Декември 2015 12:43
Probishtip 3-WEB 1Вкупно 25 проекти и шест буџетски програми приоретизираше форумот во Пробиштип, на петтата форумска сесија што се одржа на 22 декември, во присуство на 76 жители на општината. Учесниците на форумот го избраа проектот Изградба на градска капела за најприоритетен за реализација во 2016 година, и буџетската Програма за изградба и одржување на општински патишта и улици како најважна за жителите на оваа општина за наредната година.
Повеќе...
 
Форумот во Пробиштип за три предлог-буџетски програми Печати Е-пошта
Среда, 09 Декември 2015 10:53
Probishtip-SDC 3-WEBЧетвртата форумска сесија од буџетскиот форум во општина Пробиштип се одржа на 3 декември, во присуство на 115 жители. На форумската сесија беа разгледани три предлог-буџетски програми - за Уредување на градежно земјиште, за Јавни дејности и за Урбанистичко планирање. 
Повеќе...
 
Форумот во Пробиштип дискутираше за три буџетски програми Печати Е-пошта
Среда, 18 Ноември 2015 13:17
Probishtip 3-WEBТретата форумска сесија во општина Пробиштип се одржа на 12 ноември, во присуство на 65 жители на општината. Претставник на работната група, во рамките на форумот, ја презентираше анализата на предлозите за зголемување на приходите во општинскиот буџет дадените на претходната сесија.
Повеќе...
 
Пробиштип дискутираше за буџетските приходи Печати Е-пошта
Понеделник, 26 Октомври 2015 14:55
Probishtip 1-WEBВтората форумска сесија во општина Пробиштип на која се дискутираше за приходите во општинскиот буџет се одржа на 22 октомври, во присуство на 68 жители на општината.
На форумската сесија беа презентирани планираните и реализирани приходи на општината за тековната 2015 година, како и проектираните приходи за 2016 година.
Повеќе...
 
Започна буџетскиот форум за 2016 во Пробиштип Печати Е-пошта
Четврток, 15 Октомври 2015 11:34
Probishtip 1-WEBПрвата форумска сесија во општина Пробиштип се одржа на 8 октомври, во присуство на 108 жители на општината, кои што се запознаа со буџетскиот процес во рамки на програмата „Форуми во заедницата“.
Форумот, во присуство на претставници од локалната самоуправа, граѓанските здруженија, невладиниот и бизнис секторот, просветни работници, претставници на земјоделците, претставници на пензионерите и останати целни групи, го презентираше процесот на буџетирање и структурата на буџетот на општина Пробиштип за 2015 година, како и стратешкиот развоен план на општината за тековната година. 
Повеќе...
 
Дискусија за буџетските расходи на форумот во Пробиштип Печати Е-пошта
Петок, 29 Ноември 2013 15:10
Probistip - 1-WEBПрезентации и дискусии за буџетските расходи во рамки на 12 буџетски програми за наредната година, се одвиваше на втората форумска сесија во Пробиштип, што се одржа на 28 ноември, во присуство на 40-тина жители на општината.
Повеќе...
 
Пробиштип започна самостоен буџетски форум Печати Е-пошта
Петок, 29 Ноември 2013 15:09
Probistip 2-WEBОпштина Пробиштип, на 21 ноември, ја одржа првата форумска сесија во присуство на 40-тина жители на општината, на која се дискутираше за буџетскиот форумски процес и структурата на буџетот.
Повеќе...
 


Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom