Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Форумот во Кривогаштани гласаше за 30 проекти за 2016 Печати Е-пошта
Среда, 16 Декември 2015 12:58
Krivogashtani 1-1-WEBВкупно 30 проекти и осум буџетски програми за 2016 година приоретизираа жителите на општина Кривогаштани, на петтата форумска сесија што се одржа на 11 декември, во присуство на околу 185 жители.
Повеќе...
 
Форумот во Кривогаштани за четири предлог-буџетски програми Печати Е-пошта
Петок, 27 Ноември 2015 12:49
Krivogashtani 2-WEBЧетвртата форумска сесија во општина Кривогаштани се одржа на 23 ноември во присуство на околу 160 жители. Форумот дискутираше по четири предлог-буџетски програми - Водовод и канализација, Култура, Спорт и рекреација и Заштита на животна средина. Учесниците на форумот дадоа околу 35 предлози за подобрување на трошењето на буџетските средства – по 10 предлози од програмите Водовод и канализација и Заштита на животната средина, осум предлози за Спорт и рекреација и шест предлози за програмата Култура.
Повеќе...
 
Форумот во Кривогаштани за четири буџетски програми Печати Е-пошта
Понеделник, 16 Ноември 2015 14:04
Krivogashtani 9-WEBОпштина Кривогаштани, на 12 ноември, ја одржа третата форумска сесија од буџетскиот форумски процес во присуство на 170 жители. Форумот дискутираше по планираните расходи  за четири буџетски програми во 2016 година - Уредување на градежно земјиште и планирање, Локален економски развој, Паркови, зеленило и јавна чистота и Изградба на улици.
Повеќе...
 
Втора форумска сесија во Кривогаштани Печати Е-пошта
Понеделник, 02 Ноември 2015 14:36
Krivogashtani 20-WEBВтората форумска сесија од буџетскиот форум во општина Кривогаштани се одржа на 28 септември, во присуство на 143 жители на општината. Форумот дискутираше за реализирани и планирани приходи на општината за 2015 година, а учесниците имаа и свои предлози за зголемување на приходите во буџетот. 
Повеќе...
 
Прв буџетски форум во Кривогаштани Печати Е-пошта
Понеделник, 05 Октомври 2015 15:45
Krivogashtani 1-1-WEBПрвиот буџетски форум во Кривогаштани, во рамки на програмата „Форуми во заедницата“ започна да се спроведува на 29 септември, во присуство на 159 жители на општината.
Повеќе...
 
Асфалтирање на улици – приоритет во Кривогаштани Печати Е-пошта
Вторник, 21 Јануари 2014 11:20
IMG 0009-WEBАсфалтирање на улици во селата Кривогаштани, Крушеани и Славеј, е проектот за кој гласаа жителите на општина Кривогаштани, на петтата форумска сесија што се одржа на 20 ноември, во присуство на 89 учесници.
Повеќе...
 
Подготвени 7 предлог-проекти во Кривогаштани Печати Е-пошта
Вторник, 15 Октомври 2013 14:47
Kriovagstani IV - WEBВкупно 7 предлог-проекти подготвија жителите на општина Кривогаштани, на четвратата форумска сесија што се одржа на 4 октомври, во присуство на 113 жители.
Повеќе...
 
Граѓаните на Кривогаштани презентираа 7 концепти Печати Е-пошта
Среда, 11 Септември 2013 13:48
Krivogastani III - WEBВкупно седум концепт-проекти беа презентирани на третата форумска сесија во Кривогаштани, што се одржа на 6 септември, во присуство на 104 жители на општината.
Повеќе...
 
Утврдени концептите за проекти во Кривогаштани Печати Е-пошта
Среда, 26 Јуни 2013 13:12
Kriovagstani II - 2-WEBКонцептите за проекти, коишто во текот на форумскиот процес ќе се развиваат во проекти, беа утврдени на втората форумска сесија во Кривогаштани, што се одржа на 24 јуни, во присуство на 113 жители на општината.
Повеќе...
 
Инфраструктура – тема на форумот во Кривогаштани Печати Е-пошта
Петок, 14 Јуни 2013 10:21
Krivogashtani 2-WEBПрвата форумска сесија во Кривогаштани, општина којашто за првпат го спроведува форумскиот процес преку одржување на проектен форум, се одржа на 3.јуни во присуство на 153 жители на општината.
Повеќе...
 


Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom