Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Студеничани
Општина Студеничани ги утврди приоритетите за буџетот за 2017 Печати Е-пошта
Вторник, 06 Декември 2016 13:27
Studenichani 5 1-WEBФорумот во општина Студеничани, на петтата форумска сесија што се одржа на 29 ноември, ги утврди приоритетните проекти и буџетски програми за наредната година. Околу 60 учесници приоретизираа четири (4) буџетски програми - Изградба и санација на локални патишта, Одведување и пречистување на отпадни води, Урбанистичко планирање и Одржување и заштита на локални патишта.
Повеќе...
 
Жителите на Студеничани дискутираа за расходите за 2017 Печати Е-пошта
Сабота, 19 Ноември 2016 11:10
Studenichani 4 3-WEBОпштина Студеничани ја одржа четвртата форумска сесија во рамки на буџетскиот форумски процес на 15 ноември, во присуство на 55 жители. Форумот, на оваа сесија дискутираше за расходите односно општинските средства за две буџетски програми – Изградба на системи за одведување и пречистување на отпадни води и Урбанистичко планирање.
Повеќе...
 
Форумот во Студеничани дискутираше за две буџетски програми Печати Е-пошта
Среда, 02 Ноември 2016 14:27
Studenichani 3 7-WEBОпштина Студеничани на 1 ноември ја одржа третата форумска сесија во присуство на околу 50 жители на општината. Форумот дискутираше за расходите во општинскиот буџет за 2017 година односно како ќе се трошат средствата од буџетот. Беа презентирани две буџетски програми за наредната година - Изградба и санација на локални патишта, и Одржување и заштита на локални патишта.
Повеќе...
 
Форумот во Студеничани со предлози за зголемување на буџетот Печати Е-пошта
Среда, 19 Октомври 2016 10:00
Studenichani 4-WEBФорумот во општина Студеничани на 18 октомври ја одржа втората форумска сесија во присуство на 60-тина жители на општината. Учесниците на сесијата презентираа и дискутираа за структурата на приходите во општинскиот буџет за годинава (планирани и реализирани буџетски средства), а беше презентирана и проекцијата на приходите за наредната, 2017 година.
Повеќе...
 
Буџетскиот форум во Студеничани ја одржата првата сесија Печати Е-пошта
Четврток, 06 Октомври 2016 12:14
Studenichani - WEBОпштина Студеничани, на 4 октомври, ја одржа првата форумска сесија од буџетскиот форумски процес во општината за креирање на буџетот за 2017 година согласно потребите на жителите. Форумот, на кој присуствуваа 60-тина жители, ја презентираше структурата на буџетот за годинава и дискутираше по стратешките приоритети на општината, како и генералните насоки за развој на буџетските програми.
Повеќе...
 
Општина Студеничани го презентираше реализираниот буџет за 2015 Печати Е-пошта
Среда, 30 Септември 2015 12:56
Studenichani-WEBОпштина Студеничани ја одржа последователната форумска сесија на 28 септември во присуство на 60 жители кои имаа можност да слушнаат до која фаза се реализирани нивните предложени проекти во рамки на буџетот за 2015 година.
Форумската работна група, на почетокот на сесијата, повторно ги презентираше на учесниците нивните предлози т.е. ја прикажаа листата со 22 проекти изгласани на 5-тата сесија а потоа даде образложение за проектите кои се реализирани а кои не се реализирани.
Повеќе...
 
Жителите на Студеничани гласаа приоритетни буџетски програми и проекти Печати Е-пошта
Сабота, 13 Декември 2014 09:54
forumi 5-WEBФорумот во Студеничани ја одржа петтата форумска сесија на 12 декември во присуство на 60 учесници, кои избираа приоритетна буџетска програма и проекти за 2015 година.
Повеќе...
 
Форумот во Студеничани даваше предлози за две буџетски програми Печати Е-пошта
Недела, 07 Декември 2014 09:51
Studenicani IV - 1 - WEBФорумот во општина Студеничани, на четвртата форумска сесија што се одржа на 5 декември, дискутираше за две буџетски програми во присуство на 80 жители на општината.
Повеќе...
 
Жителите на Студеничани дискутираа за една буџетска програма Печати Е-пошта
Среда, 03 Декември 2014 09:47
Studenicani-WEBФорумот во Студеничани, на третата форумска сесија што се одржа на 1 декември во присуство на 70 жители на општината, дискутираше за една буџетска програма.
Повеќе...
 
Студеничани ја одржа втората форумска сесија Печати Е-пошта
Вторник, 25 Ноември 2014 16:01
Studenicani 2 - WEBОколу 60 жители на општина Студеничани учествуваа на втората сесија од буџетскиот форумски процес, што се одржа на 21 ноември.
На форумот се дискутираше за планираните и реализирани приходи во текот на првите три квартали за 2014 година, а учесниците на работните групи дадоа конкретни предлози за зголемување на приходите.
Повеќе...
 
Општина Студеничани започна да спроведува буџетски форум Печати Е-пошта
Вторник, 18 Ноември 2014 13:12
forum2 - WEBБуџетски форум, во чии рамки ќе се креира буџетот на општина Студеничани за 2015 година, започна да спроведува оваа општина со одржување на првата форумска сесија на 12 ноември, во присуство на околу 65 жители на локалната заедница.
Форумот го поздрави и градоначалникот на општина Студеничани г.Азем Садики кој посочи дека за прв пат, општинскиот буџет ќе се креира со активно инволвирање на граѓаните во изработка и планирање на проектите коишто се од општ интерес за општината.
Повеќе...
 
Асфалтирање на улица – приоритет на Студеничани Печати Е-пошта
Четврток, 09 Јануари 2014 13:10
Studenicani 1 - WEBПеттата форумска сесија во општина Студеничани се одржа на 25 декември, во присуство на 50-тина жители.
Форумот ги посочи приоритети на жителите на оваа општина, кои во текот на форумскиот процес го избраа проектот “Асфалтирање на улицата бр.2“, со вкупен буџет од околу 5 милиони и 700 илјади денари.
Повеќе...
 
Презентирани 4 предлог-проекти во Студеничани Печати Е-пошта
Среда, 13 Ноември 2013 14:03
Studenicani IV - 1 - WEBВкупно 4 предлог-проекти беа дискутирани и презентирани на четвртата форумска сесија во Студеничани, што се одржа на 8 ноември, во присуство на 80 жители на општината.
Повеќе...
 
Презентирани 5 концепт-проекти во Студеничани Печати Е-пошта
Четврток, 26 Септември 2013 10:28
Studenicani - III - 2 - WEBВкупно 5 концепт-проекти беа презентирани на третата форумска сесија во Студеничани, што се одржа на 11 септември, во присуство на 65 жители на општината.
Повеќе...
 
Жителите на Студеничани со 6 групи на решенија Печати Е-пошта
Четврток, 11 Јули 2013 14:33
Studenicani II - 1-WEBВкупно 6 групи на решенија утврдија жителите на општина Студеничани на втората сесија од проектниот форум, што се одржа на 3 јули, во присуство на 70 учесници.
Повеќе...
 


Страница 1 од 2

Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom