Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Презентиран реализираниот буџет за 2015 во општина Илинден Печати Е-пошта
Четврток, 01 Октомври 2015 12:27
Ilinden II - WEBРеализацијата на буџетот за 2015 година, вклучително и приоритетните проекти на жителите на општина Илинден, се одржа во рамки на шестата форумска сесија на 24 септември, во присуство на 80-тина граѓани. Преку спроведување на буџетскиот форум со партиципативно учество на граѓаните, општина Илинден транспарентно го изготви буџетот на општината за 2015 година, во рамки на програмата „Форуми во заедницата“.
Повеќе...
 
Проекти од повеќе области – приоритет за жителите на Илинден Печати Е-пошта
Петок, 26 Декември 2014 07:53

Ilinden V-WEBНеколку проекти од областа на патна инфраструктура, образование, заштита на животната средина, уредување на градежното земјиште, урбанизам, јавна чистота и јавно осветлување, спорт и култура, ги посочија жителите на општина Илинден како приоритетни кои што треба да влезат во буџетот на општина Илинден за 2015 година.
    Ова е резултат на петтата форумска сесија што во рамки на програмата „Форуми во заедницата„ се одржа на 17 декември во присуство на граѓани на оваа општина.

Повеќе...
 
Жителите на Илинден даваа предлози за четири програми Печати Е-пошта
Петок, 12 Декември 2014 13:24
Ilinden 4-WEBФорумот во општина Илинден, на четвртата форумска сесија што се одржа на 4 декември, дискутираше за четири буџетски програми во присуство на 134 жители на општината.
Повеќе...
 
Форумот во Илинден дискутираше за три програми Печати Е-пошта
Вторник, 09 Декември 2014 14:57
Ilinden-WEBВкупно три буџетски програми се разгледуваа на третата форумска сесија во Илинден, што се одржа на 27 ноември, во присуство на 140 жители на општината.
Повеќе...
 
Втора форумска сесија во Илинден Печати Е-пошта
Вторник, 25 Ноември 2014 14:53
Ilinden II - WEBОколу 120 жители на општина Илинден учествуваа на втората сесија од буџетскиот форум, што се одржа на 20 ноември.
Сесијата ги разгледуваше приоритетите за развој на општината за 2015 година, каде учесниците на форумот дадоа вкупно 27 предлози, како и планираните и реализирани приходи на општината за тековната, 2014 година.
Повеќе...
 
Буџетски форум во општина Илинден Печати Е-пошта
Петок, 21 Ноември 2014 11:13
Ilinden 4-WEBОколу 200 жители на општина Илинден присуствуваа на првата сесија од буџетскиот форумски процес во оваа општина, што се одржа на 13 ноември, во рамки на програмата “Форуми во заедницата„. Форумот ќе им овозможи на граѓаните на оваа општина со сопствени идеи и предлози да учествуваат во развојот на нивната локална заедница.
Повеќе...
 
Последователна форумска сесија во Илинден Печати Е-пошта
Петок, 04 Јули 2014 12:27
Ilinden VI - 3 - WEBПоследователната форумска сесија во општина Илинден, на која беа презентирани резултатите од форумскиот процес во оваа општина, се одржа на 27 Јуни во просториите на Домот на културата „Илинден“, во присуство на 163 жители.
Повеќе...
 
Возило за зимско одржување улици – приоритет на Илинден Печати Е-пошта
Четврток, 19 Декември 2013 11:41
Ilinden V - 1 - WEBПроектот „Зимско одржување на улици и патишта - набавка на возило“ во општина Илинден е проектот што го избраа учесниците на форумот, на петтата форумска сесија што се одржа на 12 декември, во присуство на 142 жители на општината. 
Повеќе...
 
Подготвени 7 предлог-проекти во Илинден Печати Е-пошта
Вторник, 29 Октомври 2013 10:35
Ilinden 1-WEBВкупно 7 предлог-проекти подготвија жителите на општина Илинден, на четвртата форумска сесија што се одржа на 24 октомври, во присуство на 130 жители на општината.
Повеќе...
 
Презентирани 10 концепт-проекти во Илинден Печати Е-пошта
Понеделник, 23 Септември 2013 10:06
Ilinden III - 1 - WEBВкупно 10 концепти за предлог проекти, што произлегоа од форумската тема “Подобрување на комунални услуги“, беа презентирани на третата форумска сесија, што се одржа на 12 септември, во присуство на 119 жители.
Повеќе...
 
Илинден ги утврди проблемите и решенијата Печати Е-пошта
Среда, 03 Јули 2013 13:40
Ilinden-WEBВтората форумска сесија во општина Илинден се одржа во модуларното училиште на 27 јуни, со почеток во 13:00 часот, во присуство на 121 граѓанин од општината.
Повеќе...
 
“Подобрување на комунални услуги“ – избрана тема во Илинден Печати Е-пошта
Петок, 07 Јуни 2013 11:24
Ilinden 2-WEBПрвата форумска сесија во Илинден, во рамки на програмата “Форуми во заедницата“, се одржа на 6.јуни, во присуство на 193 жители на општината.
Повеќе...
 


Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom