Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Конче
Последователна форумска сесија во Конче Печати Е-пошта
Вторник, 27 Септември 2016 09:26
Konce-WEB 6Општина Конче, на 22 септември, ја одржа шестата форумска сесија во рамки на буџетскиот форумски процес за креирање на буџетот за 2016 година. Форумот, во присуство на 40-тина жители на општината, ги презентираше резултатите од реализација на буџетот за 2016 година. Во рамки на буџетот, жителите на оваа општина приоретизираа 26 проекти од кои годинава се реализирани 17 проекти.
Повеќе...
 
Конче гласаше за 26 проекти за 2016 година Печати Е-пошта
Среда, 16 Декември 2015 13:52
Konche 1-WEBФорумот во општина Конче, на 9 декември, ја одржа петтата форумска сесија во присуство на 64 жители на општината. Вкупно 26 проекти беа приоретизирани во рамки на 12 буџетски програми за наредната година, од кои за најприоритетна жителите ја избраа програмата за Инфраструктура, по што следеше програмата за Водоснабдување. 
Повеќе...
 
Форумот во Конче за четири буџетски програми за 2016 Печати Е-пошта
Петок, 20 Ноември 2015 11:17
Konce-WEBВкупно четири буџетски програми за 2016 година разгледуваше форумот во Конче, на четвртата форумска сесија што се одржа на 18 ноември, во присуство на 65 жители на општината. Расходите по програмите за Изградба на системи за водоснабдување, за Уредување на просторот во рурални подрачја, за Системи за одведување на отпадни води и за Енергетска ефикасност се разгледуваа на оваа сесија, во чии рамки граѓаните даваа повеќе предлози.
Повеќе...
 
Форумот во Конче за четири буџетски програми Печати Е-пошта
Понеделник, 02 Ноември 2015 14:38
Konce 1-3 WEBТретата форумска сесија во општина Конче, на која се дискутираше за четири буџетски програми, се одржа на 28 октомври, во присуство на 69 жители на општината. Форумот ги рагзледуваше планираните расходи по буџетските програми – Локален економски развој (ЛЕР), Урбанистичко планирање, Изградба и реконструкција на патишта и Одржување на локални патишта. 
Повеќе...
 
Форумот во Конче дискутираше за приходите Печати Е-пошта
Петок, 16 Октомври 2015 14:23
Konce 9-WEBВтората форумска сесија во општина Конче, на која се дискутираше за приходите во општинскиот буџет, се одржа на 14 октомври, во присуство на 78 жители на општината.
Повеќе...
 
Буџетски форум во Конче за 2016 Печати Е-пошта
Четврток, 01 Октомври 2015 14:10
Konce - WEBПрвата форумска сесија од буџетскиот форумски процес за 2016 година во општина Конче се одржа на 30 септември, во присуство на 72 жители. Форумот, на оваа сесија, информираше за процесот на подготовка на општинскиот буџет, буџетскиот календар, како и структурата на буџетот за 2015 година.
Повеќе...
 
Конче ги презентираше резултатите од форумот Печати Е-пошта
Четврток, 19 Декември 2013 12:55
Konce IV VI - WEBВозилото за одржување на локални патишта и системот за топловодно греење во културниот дом во Конче, беа презентирани на последната сесија од буџетскиот форумски процес во општината, што се одржа на 11 декември, во присуство на 50-тина жители.
Повеќе...
 
Форумот во Конче за расходите во буџетот за наредната година Печати Е-пошта
Среда, 27 Ноември 2013 10:06
Konce III - samostoen-WEBПрезентации за расходите по програми од општинскиот буџет на Конче се одржаа на третата форумска сесија, на 20 ноември, во присуство на 70-тина жители на општината.
Повеќе...
 
Граѓаните на Конче за приходите во општинскиот буџет Печати Е-пошта
Вторник, 26 Ноември 2013 15:03
Konce-samostoen II-WEBЖителите на општина Конче, на втората форумска сесија од самостојниот буџетски форум што се одржа на 7 ноември, дискутираа за приоритетите за развој на општината, и за планираните и реализирани приходи на општината.
Повеќе...
 
Конче започна самостоен буџетски форум Печати Е-пошта
Вторник, 29 Октомври 2013 10:13
Konce Samostoen - WEBСамостоен буџетски форум, без финансиска поддршка на Швајцарската агенција за развој и соработка, започна да спроведува општина Конче, одржувајќи ја првата форумска сесија на 24 октомври, во присуство на 55 жители на општината.
Повеќе...
 
Жителите на Конче за приоритетна програма и проекти Печати Е-пошта
Понеделник, 24 Декември 2012 17:14
konche_2.jpg
Повеќе...
 
Жителите на Конче дискутираа за три буџетски програми Печати Е-пошта
Вторник, 04 Декември 2012 14:49
konche_3-golema.jpg
Повеќе...
 
Форумот во Конче дискутираше за развојните програми Печати Е-пошта
Среда, 07 Ноември 2012 13:07
konche-golema.jpg
Повеќе...
 
Втора форумска сесија – буџетски форум во општина Конче Печати Е-пошта
Четврток, 25 Октомври 2012 14:56
konce_2-golema.jpg
Повеќе...
 
Буџетски форум во Конче Печати Е-пошта
Понеделник, 01 Октомври 2012 15:21
konce_4-golema.jpg
Повеќе...
 


Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom