Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Василево го презентираше реализираниот буџет за 2016 Печати Е-пошта
Среда, 05 Октомври 2016 14:26
Vasilevo 6 - WEBШестата  форумска сесија од буџетскиот форум во општина Василево се одржа на 4 октомври, во присуство на 54 жители на општината.Претставници од општинската администрација ги презентираа буџетските програми и структурата на буџетот, со акцент на неговата реализација по програми, заклучно со 30 септември годинава. Од вкупно 30 приоритетни проекти, во периодот од нивното усвојување до септември годинава, целосно се реализирани шест, 17 се во фаза на реализација, два се делумно реализирани, а кај пет од предложените проекти реализацијата се уште не е почната. 
Повеќе...
 
Форумот во Василево гласаше за 30 проекти и осум програми Печати Е-пошта
Петок, 18 Декември 2015 11:09
Vasilevo 9-WEBПеттата  форумска сесија од буџетскиот форум во општина Василево се одржа на 14 декември, во присуство на 74 жители на оваа општина. Форумот гласаше односно приоретизираше листа од 30 проекти и осум програми. Кај програмите најмногу гласови доби Програмата за изградба, реконструкција и одржување на локални патишта и улици, а кај проектите, Регулација на Сушички порој во с. Сушево.
Повеќе...
 
Форумот во Василево за три буџетски програми за 2016 Печати Е-пошта
Среда, 02 Декември 2015 11:17
Vasilevo 3-WEB 1Четвртата  форумска сесија од буџетскиот форум во општина Василево се одржа на 30 ноември 2015 година, во присуство на 101 жител. Претставник од работната група ги презентираше 29-те предлози за проекти кои граѓаните ги дадоа на претходната форумска сесија и ставот на општинската администрација во однос на можноста за нивна имплементација во наредната 2016 година.
Повеќе...
 
Вкупно 29 предлози на третата сесија во Василево Печати Е-пошта
Петок, 20 Ноември 2015 11:23
Vasilevo 3-WEBТретата  форумска сесија од буџетскиот форум во општина Василево се одржа на 16 ноември 2015 година, во присуство на 105 жители на општината.
Повеќе...
 
Форумот во Василево дискутираше за приходите во буџетот 2016 Печати Е-пошта
Петок, 30 Октомври 2015 14:10
Vasilevo 6-WEBВтората  форумска сесија од буџетскиот форум во општина Василево се одржа на 26 октомври, во присуство на 81 жител на општината. Форумот, најпрвин, ги презентираше 26-те предлози за развој на општината дадени од страна на граѓаните на претходната сесија, како и ставот на градоначалникот и на општината во врска со можноста за нивна реализација. 
Повеќе...
 
Прв буџетски форум во Василево Печати Е-пошта
Петок, 02 Октомври 2015 11:29
Vasilevo-WEB 1Околу 130 жители на општина Василево присуствуваа на првата форумска сесија од буџетскиот процес, што во рамки на програмата „Форуми во заедницата“ се одржа на 1 октомври, во просториите на ресторанот Мис Стон.
Граѓаните, на оваа сесија, имаа можност да се запознаат со процесот на буџетирање и структурата на буџетот на општина Василево. 
Повеќе...
 
Последователна сесија во Босилово и во Василево Печати Е-пошта
Среда, 05 Февруари 2014 15:25
Vasilevo Bosilovo 1 - WEBЗавршната сесија од меѓуопштинскиот форум во Василево и во Босилово се одржа на 28 јануари, во присуство на 109 жители на двете општини.
Повеќе...
 
Механизација за комунални претпријатија избран во Босилово и Василево Печати Е-пошта
Четврток, 14 Март 2013 12:07
Vasilevo Bosilovo V-malaПетата форумска сесија од меѓуопштинскиот форум на општините Василево и Босилово се одржа на 13 февруари, во ресторанот Мис Стон во Василево, во присуство на 108 жителите на двете општини.
На оваа сесија граѓаните гласаа за најприоритетниот проект кој ќе се реализира со средствата од фондот на програмата „Форуми во заедниците“. 
Повеќе...
 
Презентација на 5 предлог-проекти во Василево и Босилово Печати Е-пошта
Четврток, 27 Декември 2012 15:30
vasilevo_bosilovo_2-golema.jpg
Повеќе...
 
Презентација на 5 предлог-проекти во Василево и Босилово Печати Е-пошта
Вторник, 25 Декември 2012 13:47
vasilevo_bosilovo_2-golema.jpg
Повеќе...
 


Страница 1 од 2

Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom