Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Форумот во Пехчево приоретизираше програма и проекти за 2017 Печати Е-пошта
Понеделник, 19 Декември 2016 09:42
Pehchevo 5 3-WEBОпштина Пехчево, на 13 декември, ја одржа петтата форумска сесија од буџетскиот форум во присуство на 54 жители на општината. Форумот, на оваа сесија, ги утврди приоритетните проекти што граѓаните ги утврдија за најважни за наредната година, а се гласаше и за буџетска програма. 
Повеќе...
 
Форумот во Пехчево за расходите во шест буџетски програми Печати Е-пошта
Вторник, 06 Декември 2016 13:21
Pehchevo 4 2-WEBЧетвртата форумска сесија на буџетскиот форумски процес  во општина Пехчево се одржа на 1 декември, во присуство на 62 учесници. Форумот разгледуваше шест (6) буџетски програми односно граѓаните, заедно со општинската администрација, даваа свои предлози за 2017 година во рамки на програмите – Локален економски развој, Заштита на животна средина, Култура, Спорт и рекреација, Социјална заштита, и Енергетска ефикасност.
Повеќе...
 
Форумот во Пехчево разгледуваше три буџетски програми Печати Е-пошта
Среда, 16 Ноември 2016 12:00
Pehchevo 3 6-WEBФорумот во општина Пехчево ја одржа третата форумска сесија на 14 ноември, во присуство на 60 учесници. Учесниците на форумот ги разгледуваа и дискутираа по три буџетски програми за 2017 година – Изградба и реконструкција на локални патишта, Програма за изработка на урбанистички планови и Програма за уредување на градежно земјиште (комунални дејности).
Повеќе...
 
Општина Пехчево дискутираше за приходите Печати Е-пошта
Четврток, 03 Ноември 2016 10:48
Pehchevo 2 8-WEBОпштина Пехчево, на 31 октомври, ја одржа втората форумска сесија во присуство на 62 жители на општината. Форумот дискутираше за приходите на општината за тековната и наредната година, пришто најрпвин се направи преглед на претходната сесија од страна на претставник на работната група во врска со приоритетите дефинирани на првата форумска сесија.
Повеќе...
 
Буџетски форум во општина Пехчево Печати Е-пошта
Вторник, 11 Октомври 2016 10:18
Pehchevo - WEBПрвата форумска сесија од буџетскиот форум во општина Пехчево се одржа на 10 октомври, во присуство на околу 70 жители на општината. Буџетскиот форум, којшто за првпат се одржува во Пехчево, ја формираше својата структура преку седум работни маси – Урбанизам, Комунални дејности, Локален економски развој (ЛЕР), Спорт и рекреација, Заштита на животна средина, Социјални дејности и Култура.
Повеќе...
 
Последователна сесија во Пехчево Печати Е-пошта
Петок, 21 Март 2014 14:52
Pehchevo 2 - WEBПоследната форумска сесија во Пехчево, на која се презентираа резултатите од форумскиот процес во оваа општина, се одржа на 6 март во присуство на 56 жители на општината.
Повеќе...
 
Форумот во Пехчево за уредување на централно градско подрачје Печати Е-пошта
Вторник, 30 Октомври 2012 11:27
pehchevo_8-golema.jpg
Повеќе...
 
Презентирани 5 предлог-проекти во Пехчево Печати Е-пошта
Вторник, 09 Октомври 2012 11:44
pehcevo_1-golema.jpg
Повеќе...
 
Форумот во Пехчево прифати пет концепти Печати Е-пошта
Четврток, 09 Август 2012 09:29
pehcevo_3-golema.jpg
Повеќе...
 
Анализа на приоритетите во Пехчево Печати Е-пошта
Вторник, 07 Август 2012 17:11
pehcevo-golema.jpg
Повеќе...
 


Страница 1 од 2

Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom