Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Делчево
Форумот во Делчево за реализираните проекти во 2016 Печати Е-пошта
Понеделник, 03 Октомври 2016 13:45
Delcevo 4-WEBОпштина Делчево ја одржа последователната форумска сесија од буџетскиот форум на 30 септември, во присуство на 88 жители на општината. Форумот ги презентираше реализираните проекти што граѓаните ги утврдија како приоритетни за 2016 година, како и вкупната реализација на буџетот за 2016 година по буџетски програми. 
Повеќе...
 
Форумот во Делчево приоретизираше 34 проекти за 2016 Печати Е-пошта
Среда, 16 Декември 2015 13:12
Delcevo 4-WEBПеттата форумска сесија од буџетскиот процес во општина Делчево се одржа на 11 декември, во присуство на 65 жители на општината.Вкупно 34 проекти приоретизираше форумот во рамки на 16 буџетски програми за наредната година.
Повеќе...
 
Форумот во Делчево разгледуваше четири програми Печати Е-пошта
Понеделник, 23 Ноември 2015 12:07
Delcevo 3-WEBЧетвртата форумска сесија од буџетскиот форумски процес во Делчево се одржа на 17 ноември, во присуство на 71 жител од општината. Форумот ги презентираше и дискутираше за расходите по четири предлог-буџетски програми за 2016 година - Изградба на системи за наводнување во населбите Басарица и Пролет; Културни манифестации и творештва; Прекугранична соработка и Противпожарна заштита.
Повеќе...
 
Форумот во Делчево разгледуваше четири буџетски програми Печати Е-пошта
Четврток, 05 Ноември 2015 11:21
Delcevo 2-WEBТретата форумска сесија во општина Делчево се одржа на 30 октомври, во присуство на 75 жители на општината.
Форумот дискутираше по четири буџетски програми во рамки на општинскиот буџет за наредната година - Поддршка на локалниот економски развој, Проекти за енергетска ефикасност, Одржување на улици и патишта и Изградба на улици и патишта. 
Повеќе...
 
Делчево дискутираше за приходите на општината Печати Е-пошта
Четврток, 15 Октомври 2015 13:01
Delcevo 3-WEB 2Форумската сесија на која се разгледуваа планираните и реализирани приходи на општината за тековната година, и проекцијата на приоходите за 2016 година, се одржа на 9 октомври, во присуство на 86 жители на оппштината.
Форумот, на втората сесија, дискутираше за тоа колку приходи и по која основа се очекуваат во 2016 година, а учесниците даваа и свои предлози за зголемување на приходите во општинската каса.
Повеќе...
 
Започна буџетскиот процес за 2016 во Делчево Печати Е-пошта
Вторник, 29 Септември 2015 12:39
Delcevo 4-WEBПрвата форумска сесија во општина Делчево се одржа на 25 септември, во присуство на 66 жители на општината, коишто се запознаваа со буџетскиот форумски процес во рамки на програмата „Форуми во заедницата“.
Повеќе...
 
Последователна сесија во Делчево Печати Е-пошта
Вторник, 09 Декември 2014 14:07
Delcevo 3-WEBСесијата на којашто се презентираа резултатите од проектниот форумски процес во општина Делчево се одржа на 26 ноември, во присуство на 60-ина жители на општината.
Повеќе...
 
Граѓаните на Делчево избраа пешачки мост Печати Е-пошта
Вторник, 04 Декември 2012 14:04
delchevo_2-golema.jpg
Повеќе...
 
Жителите на Делчево дискутираа за 5 предлог-проекти Печати Е-пошта
Вторник, 16 Октомври 2012 16:19
delcevo_1_-_golema.jpg
Повеќе...
 
Дискусии за 5 концепт-проекти во Делчево Печати Е-пошта
Понеделник, 17 Септември 2012 15:32
delcevo-golema.jpg
Повеќе...
 
Идентификувани проблемите во Делчево Печати Е-пошта
Вторник, 07 Август 2012 12:42
delcevo_3-golema.jpg
Повеќе...
 
Животна средина – приоритет за Делчево Печати Е-пошта
Понеделник, 18 Јуни 2012 15:08
delcevo_2-golema.jpg
Повеќе...
 


Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom