Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Општина Росоман го презентираше реализираниот буџет за 2016 Печати Е-пошта
Петок, 30 Септември 2016 09:23
Rosoman-WEBОколу 70 жители на општина Росоман учествуваа на последователната форумска сесија од буџетскиот процес, што се одржа на 28 септември во просториите на ОУ Пере Тошев. 
Форумот ги презентираше резултатите од буџетскиот форумски процес во општината, во чии рамки жителите, заедно со општинските власти, го подготвуваа буџетот за 2016. Исто така, форумот ги презентираше резултатите од реализацијата на буџетот за 2016 година односно проектите што жителите ги избраа за приоритетни во текот на оваа година.
Повеќе...
 
Форумот во Росоман приоретизираше 24 проекти за 2016 Печати Е-пошта
Среда, 16 Декември 2015 13:50
Rosoman 3-WEBПеттата форумска сесија во општина Росоман се одржа на 10 декември, во присуство на 83 учесници. Форумот, на оваа сесија, гласаше за 24 проекти во рамки на 16 буџетски програми за 2016 година. 
Повеќе...
 
Општина Росоман разгледуваше 14 буџетски програми Печати Е-пошта
Петок, 20 Ноември 2015 12:32
Rosoman-WEBЧетвртата форумска сесија во општина Росоман се одржа на 19 ноември, во присуство на 70 жители на општината.
Форумот дискутираше за расходите по 14 предлог-буџетски програми за 2016 година
Повеќе...
 
Општина Росоман дискутираше за четири буџетски програми во 2016 Печати Е-пошта
Четврток, 05 Ноември 2015 11:20
Rosoman 5-WEBФорумот во општина Росоман, на третата форумска сесија што се одржа на 4 ноември, дискутираше за четири буџетски програми за 2016 година.
Повеќе...
 
Форумот во Росоман за приходите на општината Печати Е-пошта
Понеделник, 26 Октомври 2015 14:20
Rosoman-WEBВтората форумска сесија од буџетскиот форумски процес за 2016 година во општина Росоман се одржа на 22 октомври, во присуство на 80 жители на општината.
Повеќе...
 
Кавадарци за реализација на буџетот за 2015 Печати Е-пошта
Четврток, 15 Октомври 2015 10:58
Kavadarci 1-WEBПоследната форумска сесија во општина Кавадарци од буџетскиот форумски процес за 2015 година се одржа на 8 октомври, во присуство на 73 жители на општината.
Повеќе...
 
Општина Росоман започна буџетски форум Печати Е-пошта
Среда, 07 Октомври 2015 14:36
Rosoman 4-WEBПрвата форумска сесија од буџетскиот форум во општина Росоман се одржа на 6 октомври, во присуство на 65 жители на општината.
Повеќе...
 
Програмата ЛЕР – приоритетна за жителите на Кавадарци Печати Е-пошта
Петок, 26 Декември 2014 08:01

Kavadarci V-WEBПеттата форумска сесија во Кавадарци, во рамки на програмата „Форуми во заедницата„ се одржа на 16 декември, во присуство на 55 жители на општината.

Повеќе...
 
Форумот во Кавадарци за програмите ЛЕР, образование и култура Печати Е-пошта
Среда, 10 Декември 2014 14:08
Kavadarci 2-WEBФорумот во општина Кавадарци, на четвртата форумска сесија што се одржа на 5 декември, разгледуваше неколку буџетски програми за 2015 година – за Локален економски развој, за Образование и за Култура.
Повеќе...
 
Форумот во Кавадарци разгледуваше две буџетски програми Печати Е-пошта
Вторник, 09 Декември 2014 16:18
Kavadarci-WEBБуџетските програми за Патна инфраструктура и за Урбанистичко планирање беа разгледувани на третата форумска сесија од буџетскиот форум во Кавадарци, што се одржа на 1 декември, во присуство на 67 жители.
Повеќе...
 
Форумот во Кавадарци за приходите во општинскиот буџет Печати Е-пошта
Петок, 21 Ноември 2014 15:36
Kavadarci II - WEBПланирани и реализирани приходи за оваа година, и проекција на приходите за 2015 година, беа презентирани меѓудругото на втората форумска сесија во Кавадарци, што се одржа на 19 ноември, во присуство на 79 жители на општината.
Повеќе...
 
Кавадарци започна да спроведува буџетски форум Печати Е-пошта
Четврток, 13 Ноември 2014 14:11
Kavadarci 2 - WEBОпштина Кавадарци, на 12 ноември, ја одржа првата форумска сесија од буџетскиот процес, во чии рамки жителите на општината заеднички ќе го носат буџетот со претставниците на локалната самоуправа.
Форумот, во присуство на 132 учесници, ги информираше граѓаните за процесот на подготовка на општинскиот буџет, буџетскиот календар како и структурата на буџетот за тековната 2014 година.
Повеќе...
 
Реконструкција на цевковод во Кавадарци и Росоман Печати Е-пошта
Вторник, 27 Декември 2011 10:50
5_kavadarci_rosoman_-_golema.jpg
Повеќе...
 
Меѓуопштинскиот форум во Кавадарци и Росоман изработи четири предлог-проекти Печати Е-пошта
Среда, 30 Ноември 2011 13:48
kavadarci-rosoman_4-1.jpg

Повеќе...
 
Трета сесија од меѓуопштинскиот форум во Кавадарци - Росоман Печати Е-пошта
Понеделник, 31 Октомври 2011 15:40
kavadarci_-_rosoman_3.jpg
Повеќе...
 


Страница 1 од 2

Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom