Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Врапчиште
Последователна форумска сесија во Врапчиште Печати Е-пошта
Петок, 07 Октомври 2016 16:00
Vrapchishte 6 - WEBБуџетскиот форум во општина  Врапчиште својата последователна форумска сесија ја одржа на 7 октомври, во присуство на граѓани и претставници на општинската администрација. Форумот ги презентираше резултатите од реализацијата на буџетските проекти за 2016 година што граѓаните ги утврдија како приоритетни во рамки на петте форумски сесии од буџетскиот форумски процес што се спроведува во општината од изминатата есен.
Повеќе...
 
Форумот во Врапчиште гласаше за 30 проекти Печати Е-пошта
Среда, 23 Декември 2015 10:50
Vrapchishte-WEB 1Петтата форумска сесија од буџетскиот форум во општина Врапчиште се одржа на 17 декември, во присуство на 70-тина жители на општината. Учесниците на форумот гласаа за 30 проекти во рамки на осум буџетски програми.
Повеќе...
 
Форумот во Врапчиште за четири буџетски програми Печати Е-пошта
Четврток, 10 Декември 2015 10:59
Vrapchishte 3-WEBЧетвртата форумска сесија од буџетскиот форум во општина Врапчиште се одржа на 3 декември, во присуство на 70-тина жители на општината. Форумот дискутираше по четири предлог-буџетски програми – за Урбанистичко планирање, за НВО, Култура и Спорт, за Локален економски развој (ЛЕР) и за Водоснабдување.
Повеќе...
 
Форумот во Врапчиште дискутираше за приходите Печати Е-пошта
Понеделник, 02 Ноември 2015 14:40
Vrapchishte-WEBВтората форумска сесија од буџетскиот форумски процес во општина Врапчиште се одржа на 29 октомври, во присуство на 70 жители на општината. Форумот дискутираше за планираните и реализираните приходи за 2015 година, а даде и проекција на приходите во општинскиот буџет за наредната годинa.
Повеќе...
 
Врапчиште започна буџетски форум за 2016 Печати Е-пошта
Четврток, 15 Октомври 2015 13:55
Vrapchiste 3-WEBОпштина Врапчиште започна да спроведува буџетски форумски процес со одржување на првата форумска сесија на 8 октомври, во присуство на околу 70 учесници.
Форумот го презентираше пред учесниците процесот на буџетирање, а беше претставена и структурата на општинскиот буџет за 2015 година.
Повеќе...
 
Втора сесија од самостојниот форум во Врапчиште Печати Е-пошта
Петок, 29 Ноември 2013 12:50
vr1 2 - WEBОпштина Врапчиште ја одржа втората форумска сесија, од самостојниот буџетски форум, на 25 ноември, во присуство на 40-тина жители на општината.
Повеќе...
 
Врапчиште започна самостоен буџетски форум Печати Е-пошта
Понеделник, 11 Ноември 2013 15:43
Vrapciste - samostoen 3 - WEBСамостоен буџетски форум, без финансиска поддршка на Швајцарската агенција за развој и соработка, започна да спроведува општина Врапчиште, со одржување на првата форумска сесија на 1 ноември, во присуство на 70 жители на општината.
Повеќе...
 
Жителите на Врапчиште за реконструкција на училница и тоалети во училиште Печати Е-пошта
Понеделник, 12 Март 2012 15:15
5_vrapciste_2_-_golema.jpg
Повеќе...
 
Презентирани 4 предлог-проекти во Врапчиште Печати Е-пошта
Среда, 25 Јануари 2012 09:56
4_vrapciste_-_golema.jpg
Повеќе...
 
Презентација на 5 предлог-проекти во Врапчиште Печати Е-пошта
Вторник, 13 Декември 2011 16:21
3_vrapciste_1_-_golema.jpg
Повеќе...
 
Предложени 10 решенија на тема Инфраструктура во Врапчиште Печати Е-пошта
Недела, 04 Декември 2011 20:40
vrapciste_ii_sesija-golema.jpg
Повеќе...
 
Прва форумска сесија во Врапчиште Печати Е-пошта
Понеделник, 31 Октомври 2011 16:31
vrapciste_1.jpg
Повеќе...
 


Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom