Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Форумот во Брвеница гласаше за проекти и програма за 2017 Печати Е-пошта
Среда, 21 Декември 2016 10:54
Brvenica V 2-WEBПеттата форумска сесија од буџетскиот форум во општина Брвеница се одржа на 20 декември, во присуство на 56 жители. Форумот гласаше за приоритетни проекти и буџетска програма во рамки на општинскиот буџет за 2017 година. Учесниците, од вкупно шест буџетски програми, ја избраа програмата за Локални патишта како најважна за наредната година, по што следеа програмите за Водовод и канализација и за Образование.
Повеќе...
 
Форумот во Брвеница разгледуваше три буџетски програми Печати Е-пошта
Вторник, 06 Декември 2016 13:29
Brvenica 4 3-WEBЧетвртата форумска сесија од буџетскиот форумски процес во општина Брвеница се одржа на 21 ноември, во присуство на околу 40 жители на општината. Граѓаните беа запознати со предложените проекти во рамки на трите развојни програми на општината што претставуваа тема на дискусија на форумската сесија, а тоа се развојните програми за Водовод и канализација, Образование , и Урбанизам.
Повеќе...
 
Форумот во Брвеница разгледуваше 4 буџетски прогтрами Печати Е-пошта
Среда, 16 Ноември 2016 11:58
Brvenica 3 4-WEBОпштина Брвеница ја одржа третата форумска сесија ја одржа на 8 ноември, во присуство на околу 45 учесници. Форумот дискутираше за расходите по четири буџетски програми – за Локални патишта и улици, Инфраструктура, за Одржување на мрежа на јавно осветлување , и за Животна средина. Околу 20-тина предлози за тоа како да се потрошат општинските средства даде форумот на оваа сесија, согласно кои на наредниот форум, општинската администрација треба да презентира кои од нив се прифатени или одбиени.
Повеќе...
 
Општина Брвеница ја одржа втората сесија Печати Е-пошта
Четврток, 27 Октомври 2016 12:47
Brvenica 2 4-WEBБуџетскиот форум во општина Брвеница ја одржа втората форумска сесија на 25 октомври, во присуство на 51 жител на општината. Учесниците на сесијата ја презентираа структурата на приходите на општинскиот буџет за тековната 2016 година (планирани и реализирани буџетски средства) и даваа предлози, а беше презентирана и проекција на приходите за наредната 2017 година.
Повеќе...
 
Прва сесија од буџетскиот форум во Брвеница Печати Е-пошта
Четврток, 06 Октомври 2016 12:16
Brvenica - WEBОпштина Брвеница започна со спроведување на буџетскиот форумски процес на 4 октомври, со одржување на првата сесија во присуство на 60-тина жители на општината.
Повеќе...
 
Жителите на Брвеница се одлучија за изградба на тротоари Печати Е-пошта
Четврток, 01 Март 2012 11:17
5_brvenica_-_golema.jpg
Повеќе...
 
Презентација на 5 предлог-проекти во Брвеница Печати Е-пошта
Вторник, 27 Декември 2011 10:51
4_brvenica_-_golema.jpg
Повеќе...
 
Презентирани 6 концепти во Брвеница Печати Е-пошта
Понеделник, 05 Декември 2011 14:45
3_brvenica_1-golema.jpg
Повеќе...
 
Шест предлог-решенија за инфраструктурните проблеми во Брвеница Печати Е-пошта
Вторник, 25 Октомври 2011 17:12
brvenica_vtora.jpg
Повеќе...
 
За Брвеница приоритет е инфраструктурата Печати Е-пошта
Среда, 05 Октомври 2011 16:54
brvenica_i_sesija.jpg
Повеќе...
 


Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom