Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Градско
Општина Градско ја одржа шестата форумска сесија Печати Е-пошта
Понеделник, 27 Март 2017 13:18

 

Gradsko 6 2 WEBПоследователната форумска сесија во општина Градско се одржа на 17 февруари, во присуство на околу 40 жители на општината.

Повеќе...
 
Форумот во Градско гласаше за буџетот за 2017 Печати Е-пошта
Вторник, 06 Декември 2016 11:27
Gradsko 5 4-WEBПеттата форумска сесија од буџетскиот форумски процес во Градско, на која околу 40 жители гласаа за приоритетни проекти и програма за наредната година, се одржа на 2 декември во оваа општина. Форумот гласаше за девет (9) буџетски програми (Изградба и одржување на локални патишта и улици, Изработка на урбанистички планови, Уредување на градежно земјиште, Локален економски развој, Заштита на животна средина и енергетска ефикасност, Одржување на улично осветлување, Култура, Спорт и рекреација, и Социјална заштита).
Повеќе...
 
Општина Градско ја одржа четвртата форумска сесија Печати Е-пошта
Вторник, 15 Ноември 2016 12:30
Gradsko 4 3-WEBВкупно пет буџетски програми се разгледуваа на четвртата форумска сесија во општина Градско, што се одржа на 11 ноември. Форумот дискутираше за расходите по предлог-буџетските програми – за Локален Економски развој (ЛЕР), за Заштита на животна средина и Енергетска ефикасност, за Култура, за Спорт и рекреација и за Социјална заштита за наредната, 2017 година.
Повеќе...
 
Форумот во Градско дискутираше за три буџетски програми Печати Е-пошта
Вторник, 01 Ноември 2016 12:26
Gradsko 3 2 - WEBОпштина Градско ја одржа третата форумска сесија на 28 октомври, во присуство на 52 жители на општината. Учесниците на форумот, на сесијата, дискутираа за три буџетски програми за наредната 2017 година – Предлог-програмата за Изградба, реконструкција, одржување и заштита на општински патишта, Предлог-програмата за изработка на урбанистички планови и Предлог-програмата за уредување на градежно земјиште.
Повеќе...
 
Градско дискутираше за приходите на општината Печати Е-пошта
Среда, 19 Октомври 2016 08:45
Gradsko 4-WEBОпштина Градско ја одржа втората форумска сесија на 14 октомври од буџетскиот форумски процес, во присуство на 50-тина жители на општината. Форумот дискутираше за приходите во рамки на општинскиот буџет за годинава и проекција на приходите за наредната 2017 година. 
Повеќе...
 
Градско за прв пат почна да спроведува буџетски форум Печати Е-пошта
Понеделник, 03 Октомври 2016 14:05
Gradsko-WEBОпштина Градско ја одржа првата форумска сесија на 30 септември, во присуство на 52 жители на општината, во просториите на винаријата „Стоби“. Буџетскиот форум, којшто за прв пат се одржува во оваа општина во рамки на програмата „Форуми во заедницата“, ја презентираше структурата на буџетот за 2017 година, како и идните стратешки приоритети на општината.
Повеќе...
 
Жителите на Градско гласаа за изградба на улица Печати Е-пошта
Четврток, 01 Март 2012 15:25
5_gradsko_2_-_golema.jpg
Повеќе...
 
Презентација на 5 предлог-проекти во Градско Печати Е-пошта
Вторник, 31 Јануари 2012 13:33
4_gradsko_2_-_golema.jpg
Повеќе...
 
Седум концепти за проекти во Градско Печати Е-пошта
Вторник, 13 Декември 2011 11:09
3_gradsko_1_-_golema.jpg
Повеќе...
 
Во Градско четири работни групи ќе работат на темата „Урбан развој“ Печати Е-пошта
Понеделник, 28 Ноември 2011 16:30
gradsko_2-1.jpg
Повеќе...
 
Прва форумска сесија од проектниот форум во општина Градско Печати Е-пошта
Понеделник, 31 Октомври 2011 16:09
gradsko_1-1.jpg
Повеќе...
 


Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom