Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
QMBN Shtyp Email
E premte, 18 Prill 2008 16:26
QMBN është organizatë qytetare e cila beson në paqe, harmoni dhe prosperitet në Maqedoni dhe në Ballkan, të bazuara në parimet universale të shoqërisë civile dhe demokracisë pjesëmarrëse, sundimin e të drejtës, zhvillimin e barabartë socio-ekonomik, varësinë mes tyre dhe llojllojshmërinë kulturore.
    QMBN përpiqet të nxisë dhe udhëheqë ndryshime për zgjidhjen e sfidave shoqërore me inovacione dhe vendosjen e modeleve alternative duke i kyçur në rrjedhat kryesore.
   
Qëllimet afatgjate të QMBN-së janë:
    - Zhvillimi i barabartë dhe i qëndrueshëm i cili shpie drejt kohezionit social dhe zvogëlimin e varfërisë nëpërmjet zhvillimit rural dhe rajonal, punësimit, sipërmarrjes, arsimit dhe qasjes deri te serviset publike;
    - Shoqëri civile e diversifikuar dhe forcuar që promovon inkuadrimin e një numri të madh të grupeve të interesit, të cilat ndikojnë në rrjedhat kryesore të jetës shoqërore;
    - Shoqëri e drejtë dhe demokratike e bazuar në parimet e sundimit të drejtë, sistemit të decentralizuar të udhëheqjes dhe shkallës së lartë të besimit;
    - Llojllojshmëri e pranuar kulturore, ndërvarshmëri dhe dialog i reflektuar në të gjitha sferat e jetës publike;
    - Partneritete të vendosura për zhvillim dhe kapital i forcuar social.
   
QMBN aktivitetet i realizon nëpërmjet:
    - Avokimit;
    - Zhvillimin e kapaciteteve;
    - Rrjetëzimit dhe partneritetit;
    - Ko-financimit:
    - Informatave – marrëdhëniet me publikun.

    QMBN është anëtare e:
    - ECOSOC
    - ACT International
    - CIVICUS
    - Rrjeti ballkanik për zhvillimin e shoqërisë civile
    - Platforma Qytetare e Maqedonisë


    Adresa e QMBN:
    Rr. Nikolla Parapunov p.n., f.p. 55, 1060 Shkup
    Tel: 02/3065 381
    Faks: 02/3065 298
    E-mail: Ky email po mbrohet prej spambots-ave, të duhet JavaScript me e pa
    www.mcms.org.mk
    www.graganskisvet.org.mk

Share
 

Na ndiqni në

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Doracak – Forum i bashkësisë me 11 hapa

priracnik-vo-11-cekori-alb

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-ALB-1

Buletin | Shtator 2015


Forumi vo zaednicata Sep 2016 ALB-1

Buletin | Mars 2015


forumi-bilten-4-mk

Buletin | Shtator 2015


bilten-septemvri-2015-alb-1

Buletin | Shkurt 2014


Forumi vo zaednicata Mart 2015 ALB
“Forume në bashkësi“ është program i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim implementuar nga Njësia për Koordinimin e Forumeve fioom