Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Избран проект во Боговиње - Уредување на коритата на реките Shtyp Email
E hanë, 12 Dhetor 2011 15:55
5_bogovinje_1-golema.jpg  “Уредување на коритата на реките во Боговиње и Пирок“ е проектот што го избраа жителите на општина Боговиње, на петтата форумска сесија што се одржа на 9.декември, во ресторанот “Флоар“ во Боговиње.
   Околу 125 граѓани гласаа за 4 проекти што општината ги утврди како приоритетни од предлозите што и ги дадоа граѓаните на општината, а што се во рамки на буџетот на локалната самоуправа. Освен избраниот, тука спаѓаат и “Подготовка на урбанистичките планови на две зони (Боговиње и Калник)“, “Инфраструктура за атмосферски води – уредување на коритото на реката во село камењане“ и “Спорт и рекреација – спортска сала во Калник“.
  Избраниот проект чини 3.600.000 денари односно 800 илјади денари повеќе од Проектниот фонд, за што градоначалникот Хазби Идризи посочи дека општината ќе додели дополнителни средства.
   Граѓаните, на буџетскиот форум, дадоа вкупно 40 препораки, од кои 15 се вклучија во буџетот, 18 се надлежност на органите на централната власт, четири проект привршуваат со реализацијата, а 3 се одбиени поради имотно-правна или финансиска неизводливост.
    
    
Share
 

Na ndiqni në

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Doracak – Forum i bashkësisë me 11 hapa

priracnik-vo-11-cekori-alb

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-ALB-1

Buletin | Shtator 2015


Forumi vo zaednicata Sep 2016 ALB-1

Buletin | Mars 2015


forumi-bilten-4-mk

Buletin | Shtator 2015


bilten-septemvri-2015-alb-1

Buletin | Shkurt 2014


Forumi vo zaednicata Mart 2015 ALB
“Forume në bashkësi“ është program i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim implementuar nga Njësia për Koordinimin e Forumeve fioom