Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Единица за координација на форумите Печати Е-пошта
Петок, 08 Февруари 2008 17:01
Единицата за координација на форумите на Програмата „Форуми во заедницата“ служи како централна точка на програмата. Во 2006/2007 година Швајцарската агенција за развој и соработка ја спроведуваше програмата „Форуми во заедницата“ во три пилот-општини: Ѓорче Петров, Кичево и Прилеп. Програмата, во соработка со ЗЕЛС, ја спроведуваа Центарот за институционален развој (ЦИРа) и Фондацијата институт отворено општество (ФООМ). По успешното завршување на пилот фазата беше одлучено програмата да се прошири. Во наредните три години (2008-2010) беше планирано да се вклучат уште 25 општини. Поради тоа се појави потребата од формирање на тело кое ќе ја  координира програмата „Форуми во заедницата“.  Улогата на Единицата за координација на форумите (ЕКФ), како што објаснува самото име, е координација на програмата на оперативно ниво што вклучува планирање, обуки, односи со јавност, вмрежување и административна поддршка на организациите и општините вклучени во програмата.  
Програмата „Форуми во заедницата“, во периодот 2006/2014 година, вклучи 59 општини во Република Македонија коишто спроведуваа различни типови на форуми.

 
Контакт :
Единица за координација на Форумите
ул. Пиринска 45/2/13, 1000 Скопје
тел. 3119 106/7
факс. 3118 737
Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
 
1.Кристина Хаџи-Василева
Раководителка на програма
Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
2.Анета Илиевска
Координатор за финансии и администрација
Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
3. Фисник Шабани
Координатор на програмата
Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
4.Ирена Спирковска
Координатор на програмата и односи со јавност
Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
 
Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
 
 
Share
 

Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom